Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην Κοζάνη την Παρασκευή 24/5

Πολυμελές κλιμάκιο μελών και φίλων του ΚΚΕ περιόδευσε το πρωί της Παρασκευής 24/5 στο κέντρο και σε καταστήματα της Κοζάνης με επικεφαλής τον Θανάση Χαστά, Γραμματέα της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με την Λαϊκή Συσπείρωση, τον Νόντα Στολτίδη μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και υποψήφιο Δήμαρχο Κοζάνης με την Λαϊκή Συσπείρωση και την Τίνα Κουζιάκη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, Γραμματέα της ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτή. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας συζήτησαν με το λαό και τη νεολαία λίγες μέρες πριν τις κάλπες, καλώντας τους να αξιοποιήσουν την τριπλή εκλογική μάχη της Κυριακής για να δυναμώσει η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση και διακινώντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές και της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις τοπικές εκλογές.

Συγκεκριμένα ο Θανάσης Χαστάς ανέφερε: «Εκβιάζουν το λαό να ψηφίσει με κριτήριο ποιος θα κυβερνάει την επόμενη μέρα και να δώσει πρόκριμα στον έναν ή τον άλλο για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Η ψήφος που δεν πάει σ’ αυτούς, λένε με θράσος, είναι χαμένη ψήφος. Ο λαός πρέπει να τους απαντήσει την Κυριακή, με τη μόνη κερδισμένη ψήφο, που είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.

Χαμένη ψήφος για το λαό είναι η ψήφος σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ, που την άλλη μέρα θα την περιφέρουν ως «συγχωροχάρτι» για όσα έκαναν έως τώρα σε βάρος του. Κερδισμένη ψήφος είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, που δεν αθροίζεται σε κανένα άλλο κόμμα. Που αποτελεί το πιο ξεκάθαρο, το πιο δυνατό «όχι» στην πολιτική που μας έφερε έως εδώ. Την ψήφο του στο ΚΚΕ ο λαός θα τη βρει δίπλα του, στους αγώνες για να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, για ανάκτηση των απωλειών και σύγχρονα δικαιώματα, στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες του.»

Ο Νόντας Στολτίδης τόνισε πως «σε όλες τις κάλπες, σε ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, συγκρούονται δύο σχέδια. Το ένα το έχει δοκιμάσει ο λαός. Είναι το σχέδιο των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ, της «αντιλαϊκής συμπολίτευσης», της ανάπτυξης για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων και των θυσιών διαρκείας για τον λαό. Είναι το κοινό τους σχέδιο – ανεξάρτητα από τις όποιες διαφοροποιήσεις στην εφαρμογή του – που μας έφερε έως εδώ και μ’ αυτό δεσμεύονται να συνεχίσουν όλοι, παρά τους κάλπικους καβγάδες.

Το άλλο, το αντίθετο σχέδιο, είναι αυτό για το οποίο αγωνίζεται το ΚΚΕ και αφορά το σήμερα και το αύριο του λαού. Γι’ αυτό, η ενίσχυση του ΚΚΕ και στις τρεις κάλπες είναι η μόνη που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Για να δυναμώσει η διεκδίκηση όσων έχασαν τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως για να ανοίξει ο δρόμος της προοπτικής, της αντεπίθεσης, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.»

Η Τίνα Κουζιάκη κάλεσε του νέους και τις νέες από εργατικές-λαϊκές οικογένειες «να σκεφτούν και να ψηφίσουν έξω από τα ασφυκτικά δεσμά της ΕΕ. Γιατί υπάρχει η δυνατότητα οι νέοι να ζήσουν καλύτερα, σε μια κοινωνία και οικονομία που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, και μόνο το ΚΚΕ παλεύει με το Πρόγραμμα και τη στρατηγική του γι’ αυτήν την προοπτική. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ελπίδας και προοπτικής, όχι μόνο για το “σήμερα” αλλά και για το “αύριο”. Είναι ψήφος που θα δώσει δύναμη στους αγώνες του λαού και της νεολαίας στις διεκδικήσεις του, εκεί θα κατατεθεί αυτή η ψήφος την επόμενη μέρα των εκλογών.»